Facebook
Instagram  


Català


 Catellano

CURA I NETEJA DE LENTS DE CONTACTE

Alt text

 

Si en col·locar les lents de contacte experimenta molèsties, ardor o llagrimeig que persisteix després de dos o tres pestanyeigs, les tregui les esbandeixi i torni a intentar. Consulti al seu contactleg si els símptomes persisteixen.

Sempre revisi la seva visió després de posar-se les lents. Si és borrosa inspeccioni els seus dits i pestanyes abans de buscar la lent a la zona blanca del seu ull.

Renti el seu estoig dos vegades a la setmana amb diverses gotes de solució netejadora en aigua calenta, esbandeixi profundament i deixi assecar.

Asseguri's que cada lent estigui recoberta completament de solució conservadora i ben centrada en l'estoig abans de tancar-lo, per evitar trencar-la amb la tapa.

El maquillatge ha de ser aplicat després de ser col·locades les lents i retirat després de l'haver-les tret. No apliqui cosmètics a les vores de les parpelles. L'espray per al cabell ha de ser posat abans que es col·loquin les lents.

Amb aire acondicionat, vent o calefacció la lent pot deshidratar-se provocant molèsties i mala visió. Consulti el seu contactòleg perquè li recomani l'hidratant adequat.

Mai no usi les lents mentre dorm, llevat d'indicació del seu contactòleg.

Les lents de contacte tenen una vida útil limitada i han de ser reposades regularment. La durada de les lents és individual a cada pacient i depèn no sol de la cura i higiene de les mateixes, sinó també de la composició lacrimal.

Les lents d'un sol ús o de canvi programat, han de ser rebutjades després del període d'ús recomanat pel seu contactòleg.

Les lents d'alta permeabilitat són menys resistents a les ruptures si són sotmeses a pressió excessiva. Manegi-les amb suavitat i eviti deixar-les caure sobre superfícies dures. Treballi sobre una taula coberta amb una tovallola o mocador de paper.

Per evitar confusions mai deixi obertes ambdues reparticions d'estoig alhora.

Si té excessiu llagrimeig o sensibilitat a la llum, molèsties, ull vermell o qualsevol símptoma fora del normal, no deixi de consultar.

RECORDI:  ELS SEUS ULLS I LENTS HAN DE SER REVISATS ALMENYS UNA VEGADA A L'ANY.

Lents d'un sol ús o de canvi programat

Les lents de contacte d'un sol ús estan dissenyades per ser utilitzades durant un cert període de temps i després ser rebutjades, brindant a l'usuari la comoditat i seguretat d'una lent nova cada vegada .

La filosofia darrere d'aquesta modalitat d'ús és preventiva, és a dir, rebutjar les lents abans que es deteriorin i comencin a causar problemes.

Per beneficiar-se plenament d'aquest sistema, és imprescindible rebutjar-les en data. L'estirar el seu ús, encara que un pugui sentir-se còmode amb elles, augmenta el risc de complicacions.