Facebook
Instagram  


Català


 Catellano

TERĄPIA AUDITIVA

Alt text

 

L’estimulació auditiva es realitza per mitjà de l’Oïda Electrònica, que permet obrir o desbloquejar frequències per tal de millorar la capacitat d'aprenentatge i l’equilibri general de la persona.

Bàsicament el podem aplicar per a millorar dificultats d’aprenentatge, millorar la oïda musical, millorar el creixement personal i la comunicació, l’autoestima , etc…

Mètode Tomatís

Fa quasi 40 anys , el Dr. Alfred A.Tomatís, un otorrinolarinlòleg francés, va desenvolupar una complexa teoría basada en la neurofisiología del procés auditiu, centrada a l’entorn de les diferents funcions de l’oïda i la seva connexió amb la veu. Aquest mètode també és conegut com a “ estimulació auditiva o teràpia de l’escolta “.

La nostra oïda juga un paper fonamental en l’estimulació del cervell.
Tomatís ho exposa així: “ L’oïda es pot comparar amb una dinamo que transforma els estímuls que rep en energía neurológica encaminada a alimentar el cervell.Quan es troba ben estimulat, podem enfocar, concentrar-nos, organitzar, memoritzar, aprendre i traballar durant temps i gairebé sense esforç.

Tomatís fa una distinció precisa entre sentir i escoltar.Sentir és un procés passiu i escoltar és un procés actiu que reclama el desig de tenir una bona oïda.Podem tenir una oïda excel.lent i en canvi no saber escoltar.

Tegeve Òptics és un centre associat a Centre Tomatís Terrassa, sota la direcció de Teresa Marçal, Llicenciada en Psicopedagogia i Terapeuta titulada en técnica Tomatís.